COACH

Je kunt bij mij terecht voor individuele coaching of loopbaancoaching wanneer je werk of privésituatie daarom vraagt. In het werken met cliënten zijn de volgende uitgangspunten voor mij leidend:

 • Ieder mens heeft waarde en waardigheid. Ik ben OK, jij bent OK.
 • Ieder mens is zowel schrijver van als hoofdrolspeler in zijn verhaal. Een verhaal kan vervormd zijn geraakt en toe zijn aan herschrijving.
 • Ieder mens is verantwoordelijk voor eigen gevoelens, gedachten en handelingen.
 • Er is altijd hoop. Ieder mens kan leren en zich ontwikkelen. Mensen hebben het vermogen om te denken, om eigen beslissingen te nemen en keuzes te maken.
 • Wat iemand overkomt heeft iemand niet altijd in de hand, hoe er vervolgens mee wordt omgegaan wel.

Individuele coaching

Je onderzoekt in individuele coaching hoe je goed tot je recht kunt komen in je werk. De vragen liggen vaak op het snijvlak van werk en persoon en de aanleiding is meestal dat er iets is wat je bedrukt, bedroeft of belemmert. Daar gaan we in de coaching mee aan de slag. Dat doe ik door:

 • een betekenisvolle relatie met je aan te gaan
 • je coachvraag te verhelderen zodat we weten waar we aan werken
 • het verleden te bespreken ter vergroting van het begrip voor het waarom van de huidige vragen, zorgen of dilemma’s.
 • in mijn werkwijze aan te sluiten bij wat je wilt, kunt of durft. Soms heeft iemand behoefte zijn hart uit te storten of gerustgesteld te worden of juist vooral tips en tools aangereikt te krijgen. In andere gevallen speur ik samen met jou belemmerende overtuigingen op en onderzoeken we op een actieve en speelse manier beklemmende (interactie)patronen.
 • met je te verkennen hoe je inzichten kunt omzetten naar ander
  gedrag
 • gemiddeld 5 sessies van elk anderhalf uur met je te werken.
 • aan het eind te evalueren en te bepalen of het gewenste resultaat is behaald.

Coachingsonderwerpen zijn bijvoorbeeld: een verlangen naar innerlijke rust, zelfvertrouwen, lef, betere prestaties, gezonde relaties, tactvolle communicatie, balans werk-privé en assertiviteit.

Locatie

De gesprekken vinden plaats in mijn coachingspraktijk in het pittoreske Niehove.

Loopbaan coaching

Als je wilt weten of je op het goede spoor zit met je loopbaan of voor een keuze staat, als je in korte tijd wilt achterhalen wat je werkelijk wilt of wilt ontdekken waarom je op dit moment blokkeert?
Dan is loopbaancoaching met de rode draad (het Career Story Interview) een uitstekende methode om te verhelderen wat er voor jou echt toe doet.
Na afloop van de coaching is je perspectief verhelderd en is compact verwoord wat jouw drijfveer is en in welke werkomgeving jij goed uit de verf komt. Je hebt inzicht in wat voor jou het juiste spoor is en welke actie daarbij past.

Loopbaan coaching

Hoe

In het Career Story Interview ben jij auteur en hoofdrolspeler in je eigen loopbaanverhaal. Met behulp van vragen over “toen en nu” ontdek je jouw verhaal en wordt duidelijk dat je al heel lang je drijfveren kent en op een dieper niveau je eigen antwoorden al weet.

Het traject bestaat uit drie gesprekken; een telefoongesprek en 2 ‘live’ -gesprekken. In het telefoongesprek bespreken we je loopbaanvraag en stemmen af. De ‘live’-gesprekken duren bij elkaar 2,5 tot 3,5 uur. In het tweede gesprek vertel je over jezelf. In dat gesprek wordt helder wat je drijft, waar dat vandaan komt en wat je eigenlijk wilt. We schakelen tussen vroeger en nu en zien samenhangen en verbindingen. Gaandeweg tekent jouw loopbaanverhaal zich af. De coach schrijft na afloop van dit gesprek een “loopbaanportret” dat schildert waar je vertrok, hoe je ontwikkelt en waarnaar je onderweg bent. Wat de goede vorm is voor je nieuwe hoofdstuk, onthult zich. Je ontvangt dit portret per mail. In het laatste gesprek bespreken we het loopbaanportret en wat je gaat doen met de opbrengsten.

Wanneer en voor wie geschikt

De methode is vooral geschikt als je voor een keuze staat, een blokkade ervaart of je afvraagt hoe je beter uit de verf kunt komen. Je hoeft je niet voor te bereiden; je hebt je materiaal (jezelf dus) bij je. Wel is het van belang dat je open staat voor nieuwe ontdekkingen over vroeger en nu.

Locatie

De gesprekken vinden plaats in mijn coachingspraktijk in het pittoreske Niehove

Ik heb gekozen voor loopbaancoaching bij Margreet Smilde, aangezien ik haar al kende van eerdere cursussen en workshops. Margreet heeft een loopbaanportret geschreven aan de hand van een interview dat ze met mij gevoerd heeft. Ik vond het ontzettend leuk om het portret te lezen. Ik herkende mijzelf er volledig in en het bevestigde mijn gevoel dat het goed is dat ik iets anders moet gaan doen qua werk. Ik heb kwaliteiten, die ik nu niet of niet volledig benut. Margreet heeft mij laten zien welke waarden belangrijk voor mij zijn. Niet alleen voor mijn werk, maar ook voor mijn privéleven.

AnoniemClient is bij mij bekend
Dienst

loopbaan coaching

Dienst

individuele coaching

Meer weten?

Neem contact met mij op zodat we verder kunnen praten over de mogelijkheden.

contact